注册忘记密码

[报料] 增城市数字电视服务超级差,便民服务变成坑爹服务

2011年11月3号,增城市数字电视信号超差,南方台系睇吾到,要不好似卡碟甘,要不直接无画面。于是,我打32821665呢个电话去投诉了。第一次打,系工号10028接听,问距点解甘,距就话叫师傅上门来睇。(以前打过电话去报障,后来完全无师傅来上门整).于是,我话咯,通知师傅有咩用,几日都无影无踪噶。距好似好吾奈烦甘就答我一句:甘我依家叫师傅去整下信号果度咯..然后,距及我电话了...ps:系距及我线,吾系我...

本来我想话投诉距甘无礼貌,后来都系算了。结果,依然无人来整。当日下午我老豆再打电话去,依然系呢个电话,接听噶系边个我就吾知道,但距比左增江呢边噶电话87428993叫我老豆打去。我老豆就打去,亦都落左单。话会叫师傅第二日来整。结果,4、5号依然无人出现。于是,5号晚我又打电话去了。今次接听噶工号系10018,呢个人算有礼貌了。然后我又问距点解无师傅来整,钱你就收得快咯,有问题果阵影都无个。仲便民呢,害民就真。然后距就又讲一句话,又惹起我把火噶。
甘我帮你反应情况然后催下师傅帮你整咯。我x,我要噶吾系你帮我反应情况,我系要解决问题噶方法。因为距惹起我把火,于是,我投诉左10028呢个人,投诉原因,无礼貌,及我电话,而且无帮我解决问题。

然后我问10018,几时可以帮我搞掂。距话尽快。我问距尽快系几时,距话3-4日。我x,3-4日,我前两日已经打电话去咯,到今日已经第三日,你又同我讲3-4日,咪即系一星期..我依然果句:你钱就收得快咯,出问题时又边个来整。
我问距师傅系咪甘忙,系甘忙噶咪出声咯,我出去稳人番来整。既然收得人钱,出问题时就应该帮我解决吧。期间距一直吾出声,任由我讲,我最讨厌甘样。然后我要求距6号一定一定要有人来上门帮我整。如果6号都无人上门,我再打电话来投诉,投诉埋10018工号。

结果,6号,依然无人来整,于是,我再打电话去。今次打去,接听噶居然系10028工号。我x呢个女人,态度超级差。我打去之前我老豆又打一次去,距又系无礼貌甘及我老豆电话。于是,距一听我就闹距咯。反正态度差到无人有。我听到距把声,我吾想同距讲野,我叫距稳话事人来同我讲,我吾要同距讲野。距话话事人未上班,我xxx,我话我吾想听到你把声,反正你稳个话得事噶人来讲。距居然话稳个保安来同我讲。我xxxxx!!!保安?你居然稳个保安来同我讲?保安话得事噶系么?然后距一直无挂我电话,由得我系度等。 我x你xx!!!于是,我及距电话。其间我打过去增江果边,第一次打无人接听,第二次打电话通话中,第三次打,依然无人接听。

再打番去电视台,呢次系10030工号听噶,态度还算可以。我问距,点解增江果边无人听,明明打去都通话中,之后打就无人听?系特意吾听还系甘忙?距开头话有人上班,然后又话无人上班。我x,前后甘矛盾。于是,我转话题,再次投诉10028呢个女人。我依然系围绕果个问题:钱你收了,出问题时影都吾见咯。反正到最后距地一直都无得帮我解决到问题,一直都系度忽悠我,话会通知师傅来整。ps:中间好多野我未讲得清,反正电视台呢d人工服务都系废噶,一直只会话帮我跟进,一味识讲呢句话。解决方法一个都无,师傅连影都无。问距拿师傅噶电话,距话无,系你吾想讲还系公司规定你吾比讲呢?

至今日,数字电视依然系甘样,n甘多台睇吾到。电视台噶师傅,你系咪甘忙呢?忙到我连打几日电话你都吾出现?系甘就麻烦你地出声咯,我自己稳人番来整咯,吾需要劳烦你地噶大驾咯。我一个朋友前两日又系打过电话去投诉,距屋一样甘噶情况...至于后来有无整好我无问,反正,我屋就一直都无人来整。今日下午我番屋如果再无人来整,电视台,你等住我打电话比你地..今日系上班时间咯,话事人系度啦?我吾要听任何人讲野,我只要话事人来同我讲。我地后生噶就话有台电脑可以用,甘d老人家点样?报装果阵我老豆都好迅速甘去报装啦,结果得到d咩待遇哇?就得到呢d?你话便民服务,收钱果阵就便民,无钱收果阵就打理你死甘咯?呵,数字电视,你真便民咯...
楼主热帖
睇得出你好火滚、无办法喇,之前我屋都系一个台都睇吾到,成半个月都无人来整,日日打电话,话费都蚀埋,人影都见吾到来……后来自己整算了!如果有投诉活动咖话,我第一个去,噶d简直系食屎屙饭咖,废野!原本仲怪我老豆五去装个啊,宜家可能五装好过装,不如买个大显示频摆系厅度联网,在线睇!打机都爽d啊。
垄断就系甘咖啦.睇开d啦.一党专政系甘咖

我支持你投诉,继续投诉,真系要学会维权  发表于 11-11-8 09:45
声音时大时细,有时会突然间自动重启,经常是投诉无门.。

发表回复